Το να μη φορά κάποιος μακιγιάζ είναι απλώς μια κίνηση ευκολίας, πολλές φορές και βαριεστημάρας; Οι ειδικοί λένε ότι μπορεί, αλλά ταυτόχρονα ίσως να σημαίνει πολύ περισσότερα. Το να μη φορά κάποιος μακιγιάζ αποτελεί μια δήλωση και μάλιστα με πολλά νοήματα.

Ειδικός στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια ανέλυσε τα μηνύματα που μεταφέρουν ακριβώς όσοι απορρίπτουν το μέικ απ και επιλέγουν τη φυσική εμφάνιση.
Τι λέει η Ψυχολογία για όσους δεν φορούν μακιγιάζ
Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, η συνήθεια να μη φορά κάποιος μακιγιάζ μπορεί να αποτελεί σημάδι μεγαλύτερης αποδοχής και ικανοποίησης με την εικόνα του εαυτού του. Μπορεί, επίσης, να είναι μια ξεκάθαρη απόρριψη ή διαμαρτυρία ενάντια στα επιβεβλημένα στερεότυπα. Αυτές οι εξηγήσεις προκύπτουν από έρευνα που επικαλείται η δρ Tara Well, του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια.<Αμφισβήτηση κανόνων;
Από τους πρώτους πολιτισμούς, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το μακιγιάζ για να συμμορφωθούν με τις κοινωνικές απαιτήσεις σχετικά με την ομορφιά. Όσοι λοιπόν επιλέγουν να μη φορούν μακιγιάζ σήμερα, μπορεί να αμφισβητούν αυτούς τους αυθαίρετα επιβεβλημένους πολιτιστικούς κανόνες.
Ευκολία, ευκολία, ευκολία
Μια άλλη βασική πτυχή πίσω από αυτή την τάση είναι η ευκολία, καθώς για πολλούς ανθρώπους η διαδικασία εφαρμογής και διατήρησης του μακιγιάζ μπορεί να είναι κουραστική ή περιττή, επομένως η φυσική επιδερμίδα συνδέεται με έναν πιο χαλαρό και πρακτικό τρόπο ζωής.
Ένας από τους λόγους πίσω από αυτό ήταν η ανάγκη για καλύτερη φροντίδα του δέρματος. Αυτό υποδηλώνει μια προτεραιότητα, στην οποία η υγεία του δέρματος ξεχωρίζει έναντι της αισθητικής.
Η προσέγγιση «χωρίς μακιγιάζ» προωθεί την αποδοχή και εξαλείφει την ιδέα ότι η αξία μιας γυναίκας ή ενός ατόμου, γενικότερα, συνδέεται με τη φυσική τους εμφάνιση.
0 Σχόλια