ΔΙΑΒΑΣΤΕ

6/recent/ticker-posts

10 φίλοι που αξίζει να έχετε στη ζωή σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο υπερήρωας μπορεί να πιστεύετε ότι είστε, χρειάζεστε φίλους στη ζωή σας. Και όχι μόνο οι φίλοι του τύπου «Έλα, Μπάρμπι, πάμε για πάρτι». Θέλετε πραγματικούς φίλους που μπορούν να σας βοηθήσουν όταν η ζωή σας ρίχνει αναπόφευκτα σωρούς από σ…ά.

Τυπικά, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι τα πάντα για εσάς συνεχώς, όπως κανένα μέλος της Justice League ή των Avengers δεν έχει κάθε υπερδύναμη. Επομένως, προσπαθήστε να βρείτε μια ομάδα ανθρώπων που μπορούν σε κάποιο συνδυασμό να καλύψουν συλλογικά τις ακόλουθες 10 ηρωικές περσόνες:

The Caped Crusader: Αυτοί είναι άνθρωποι που θα εμφανίζονται σε περιόδους κρίσης όποτε τους χρειαστείτε και θα είναι πάντα σε απόσταση βολής. Ακόμα κι αν δεν τους δείτε για λίγο, να είστε σίγουροι ότι μόλις ανέβει το «Bat Signal», θα πετάξουν  τα πάντα, θα φορέσουν τις κάπες τους και θα εμφανιστούν σαν τον Batman. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει το να είναι μαζί σας, όταν κάποιος άλλος σας έχει εγκαταλείψει, να σας στηρίξει όταν κάποιος σας προκαλεί θλίψη και να εκτελέσει μια «επείγουσα αποστολ» αργά το βράδυ όταν την έχετε ανάγκη.

The Light: Πρόκειται για «στρέιτ σουτέρ» που δεν θα μασήσουν τα λόγια και θα ρίξουν φως σε οποιαδήποτε κατάσταση. Θα σας πούν την αλήθεια και τίποτα άλλο εκτός από την αλήθεια. Ωστόσο, «τα φώτα» δεν περιορίζονται απλώς για να σας πουν πόσο χάλια είναι όλα. Αντίθετα, θα σας δείξουν το φως και πού να πάτε, θα φέρουν πραγματική ελπίδα και θα θέλουν το καλύτερο για εσάς.

The Protector: Αυτοί είναι οι πρωταθλητές που θα θέλετε στο πλευρό σας σε έναν αγώνα στο σκοτεινό στενό. Μπορούν να αναγνωρίσουν αμέσως πότε μπορεί να είστε υπό απειλή, να έχουν ως πρώτο ένστικτο την επιθυμία να σας προστατεύσουν και μπορούν να κλωτσήσουν την απειλή που αναγνωρίζετε. Ακόμα κι αν τυχαίνει να περιβάλλεστε από ουράνια τόξα, blue birds και χαμόγελα όταν οι καιροί είναι καλοί, μόλις κάποιος σας σταυρώσει θα βγούν  τα νύχια των Protectors.

The Entertainer: Είναι για όταν θα είσαι πεσμένος καιθα χρειάζεσαι ανθρώπους να σε απασχολούν και να σου κρατούν τη διάθεση ανεβασμένη. Εισαγάγετε τους Διασκεδαστές. Μπορούν να είναι διασκεδαστικοί, να μοιράζονται τη βιβλιοθήκη με ιστορίες που μοιάζει με το Netflix και να μιλάνε για οτιδήποτε φαινομενικά είτε για το ποιος σας γέννησε κατά  λάθος είτε για τη θεωρία για το πώς οι σκίουροι προσπαθούν να βάλουν στη γωνία την αγορά κρυπτογράφησης.

Ο Αμαζόνιος: Σε αυτήν την περίπτωση, ο Αμαζόνιος δεν αναφέρεται στους θρυλικούς πολεμιστές ή στη γη γύρω από τον ποταμό Αμαζόνιο. Αντίθετα, είναι ένα παιχνίδι με το όνομα αυτής της γιγαντιαίας εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου, της Amazon. Όπως η εταιρεία, οι Amazonians θα σας προσφέρουν γρήγορα αυτό που χρειάζεστε είτε είναι ένα έμβολο, ένα μαξιλάρι σε σχήμα Harry Styles ή αρκετή πρωτεΐνη μπιζελιού για να εξυπηρετήσετε ένα κρουαζιερόπλοιο για μια δεκαετία. Εξάλλου, όταν βρίσκεσαι σε στιγμές ανάγκης, έχεις πρακτικές ανάγκες.

The Nurturer: Χρειάζεστε ένα μέρος για να κρυφτείτε με ειρήνη και υποστήριξη; Χρειάζεστε κάποιον να σας ψήσει το κέικ, όπως πολλά κέικ, για να ηρεμήσει τις ανησυχίες σας; Χρειάζεστε κάποιον για να παίξετε Scrabble, ακόμα και όταν μπορείτε να συγκεντρώσετε μόνο συγκεκριμένες λέξεις τεσσάρων γραμμάτων; Οι Nurturers είναι το αντίθετο από το Debbie Downers και μπορούν να λειτουργήσουν ως Debbie Uppers, ενισχύοντας τα πνεύματα και προσφέροντάς σας μεταφορικό και κυριολεκτικό καταφύγιο κατά τη διάρκεια των καταιγίδων της ζωής.

The Oracle: Αυτοί είναι οι σοφοί άνθρωποι που μπορούν να δουν αυτό που οι άλλοι μπορεί να μην δουν, να προσφέρουν συμβουλές σοφών και να βοηθήσουν στην επίλυση των πιο δύσκολων προβλημάτων. Μπορούν να είναι τόσο σταθεροί όσο τα τανκς του στρατού, να έχουν εγκεφάλους σαν υπερυπολογιστές και να έχουν μια απτή εσωτερική ηρεμία ακόμα και όταν το εικονικό bleep χτυπά τον εικονικό ανεμιστήρα.

Ο Συνήγορος: Ανεξάρτητα από την κατάσταση, θα χρειαστείτε άτομα που σας υπερασπίζονται, ειδικά όταν το έχετε ανάγκη αλλά δεν έχετε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Ίσως σου δημιουργεί ευκαιρίες με το να βγάζει κέρατα για εσάς, να υπενθυμίζει σε όλους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ότι είσαι άνθρωπος με φίλους και όχι ένα σακί αλεύρι με μπράτσα ή διαδίδοντας τη θετική σου φήμη παντού, όπως ένας ανεμιστήρας οροφής και θαυμαστής σου οπαδός.

Η ενσυναίσθηση: Αυτοί είναι οι πολύτιμοι λίθοι που σας γνωρίζουν και τι θέλετε και χρειάζεστε και, εδώ είναι το βασικό, νιώθουν πραγματικά όπως εσείς, σας βοηθούν και θέλουν ό,τι είναι καλύτερο για εσάς. Δεν λένε απλώς, "Είμαι ενσυναίσθηση. Κοιτάξτε με". Αντίθετα, έχουν την ικανότητα να λένε και να κάνουν τα σωστά πράγματα με τους σωστούς τρόπους στις σωστές στιγμές. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους άλλους να καταλάβουν και να σας βοηθήσουν καλύτερα. Οι True Empaths θα δείξουν σε όλους τα σωστά μονοπάτια για εσάς σε στιγμές ανάγκης.

Ο μαέστρος, ο Quarterback ή ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου: Τέλος, όλα τα supers που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορεί φυσικά να μην ενωθούν. Έτσι, θα χρειαστείτε τους σούπερ που μπορούν να σας βοηθήσουν να συντονίσετε τους πάντες και τα πάντα όταν χρειάζεται. Αυτοί οι άνθρωποι είναι φυσικοί ηγέτες, άνθρωποι της δράσης και αυτοί που κατανοούν έντονα διαφορετικούς ανθρώπους και διαπροσωπικές δυναμικές. Θα σας προστατεύσουν από τις 50 εκατομμύρια προτάσεις, ερωτήσεις και σχόλια από όλους, περίπου το 68,712% των οποίων μπορεί να είναι καλοπροαίρετα αλλά μη πρακτικά. Αυτό που θα δείτε είναι το λαδωμένο αποτέλεσμα αυτού που έχουν συντονίσει οι Μαέστροι. Οι μαέστροι μπορούν γρήγορα να συγκεντρώσουν τους πάντες μαζί ακόμα και σε λίγες ώρες που υποφέρετε από μια απροσδόκητη τροπή των γεγονότων κατά τη διάρκεια μιας κρίσης.

Και πάλι, ενώ αυτά μπορεί να φαίνονται σαν 10 ξεχωριστές σούπερ περσόνες, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι 10 διαφορετικά άτομα που δεν επικαλύπτονται. Ένα δεδομένο άτομο θα μπορούσε να περιλαμβάνει περισσότερα από ένα πρόσωπα σε μια δεδομένη στιγμή. Ή ίσως ένα άτομο θα μπορούσε να είναι διαφορετικά πρόσωπα σε διαφορετικές στιγμές.

 Όπως και να έχει, δεν είναι εύκολο να βρεις κανένα σούπερ. Ο κόσμος είναι πιο γεμάτος από κακούργους παρά με υπερήρωες. Εάν έχετε κάποιο από τα 10 σούπερ, θαυμάστε τα. Και αν τύχει να έχετε και τα 10 σε κάποιον συνδυασμό, θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό. Πολύ τυχερός.

Bruce Y. Lee M.D., M.B.A.

Πηγή: https://www.psychologytoday.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια