Το Πρόγραμμα Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας μας προσκαλεί να ενώσουμε τις φωνές μας και να υπογράψουμε για να σβήσουμε το στίγμα ψυχικής υγείας από τον δημόσιο λόγο.
Βρείτε παρακάτω τα κείμενα συστάσεων προς την Κυβέρνηση αλλά και φορείς όπως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), όπως διαμορφώθηκαν σε συνεργασία με το ΙΔΡΥΜΑ ΤΣΑΤΣΟΥ, τα οποία έχουν στόχο την αναθεώρηση παρωχημένων και στιγματιστικών αναφορών που υπάρχουν σε δημόσια έγγραφα και Κώδικες Δεοντολογίας.
Ενημερώσου, στήριξε τις προτάσεις μας και βάλε την υπογραφή σου για να σβήσεις το στίγμα ψυχικής υγείας εδώ: https://bit.ly/33rdlwc
Active citizens fund Greece EEA and Norway Grants EEA Grants Greece Bodossaki Foundation - Ίδρυμα Μποδοσάκη SolidarityNow
Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας! Υπογράφουμε για να σβήσουμε το στίγμα από τον δημόσιο λόγο.
Γνωρίζουμε πλέον ότι το στίγμα ψυχικής υγείας επηρεάζει αρνητικά εκατομμύρια συνανθρώπους μας.
Γνωρίζουμε πλέον ότι μια σημαντική έκφανση του στίγματος ψυχικής υγείας εντοπίζεται στο λόγο που χρησιμοποιείται στα ΜΜΕ και τα δημόσια έγγραφα.
Γνωρίζουμε πλέον, μέσα από την έρευνά μας, ποια είναι τα στοιχεία του στιγματιστικού λόγου και το κυριότερο, γνωρίζουμε τι χρειάζεται για να τα «σβήσουμε».
Ήρθε λοιπόν η ώρα αυτή η γνώση να γίνει δύναμη.
Σε συνεργασία με το ΙΔΡΥΜΑ ΤΣΑΤΣΟΥ, επανεξετάσαμε τους Κώδικες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, τους Κώδικες Ραδιοτηλεοπτικών Προγραμμάτων & Διαφημίσεων και τους όρους που χρησιμοποιούνται σε δημόσια έγγραφα και καταλήξαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του συμπεριληπτικού και αντιστιγματιστικού λόγου.
Οι προτάσεις αυτές απευθύνονται στην Κυβέρνηση, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνών (ΕΣΗΕΑ) και έχουν στόχο την αναθεώρηση παρωχημένων και στιγματιστικών αναφορών που υπάρχουν σε δημόσια έγγραφα και Κώδικες Δεοντολογίας.
Ζητάμε λοιπόν από την Κυβέρνηση, την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ:
1) Να υιοθετήσουν το κείμενο αρχών για τη συμπεριληπτική γλώσσα στη νομοθεσία, στον δημόσιο χώρο και τα ΜΜΕ.
2) Να υιοθετήσουν τις προτάσεις για την ενίσχυση του συμπεριληπτικού και αντιστιγματιστικού λόγου.
3) Να προβούν στις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να εκλείψει η χρήση στιγματιστικού λόγου στα δημόσια έγγραφα και να υλοποιηθούν άμεσα οι προτεινόμενες αλλαγές στους Κώδικες Δεοντολογίας και στους κανονισμούς επικοινωνίας δημοσίων υπηρεσιών.
Διάβασε τις προτάσεις μας & στήριξε κι εσύ τα αιτήματά μας.
Βάλε την υπογραφή σου! Σβήσε το στίγμα.
0 Σχόλια